Image
Nieuws van Mazda Knoop

Nieuws

Nieuws

Lees hier al het laatste nieuws van Mazda Knoop. 

Image
Mazda MX-30 R-EV vijf sterren Euro-NCAP

Euro NCAP: vijf sterren voor de nieuwe Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

De  Mazda  MX-30  e-Skyactiv  R-EV heeft  van  Euro  NCAP  de  maximale waardering van vijf sterren gekregen. Het  model  behaalde  een  score  van  91  procent  bij  de beoordeling  van  de  bescherming  van volwassenen en van 87 procent bij die van kinderen.

Bij de nieuwe Euro NCAP-beoordelingen (sinds 2020) wordt extra gelet op de bescherming van de inzittenden, de bescherming na een botsing en de geavanceerde rijassistentiesystemen. De MX-30 was de eerste Mazda die een algemene score van vijf sterren behaalde bij deze nieuwe tests.

Deze topprestatie komt door drie belangrijke factoren.

1. De Skyactiv Vehicle Architecture. Deze zorgt voor een zeer stijve, schokabsorberende en toch lichte carrosserie.

2. i-Activsense-veiligheidstechnologieën. Deze helpt bestuurders eventuele risico’s te herkennen en de kans op schade of letsel te verkleinen.

3. Hoge normen wat betreft voetgangersbescherming. Hierdoor worden de gevolgen verminderd bij een aanrijding met kwetsbare weggebruikers.  

Meer weten over de Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV? Neem contact met ons op!

Image
Showroom Autobedrijf Knoop

Nu 6 jaar fabrieksgarantie op een nieuwe Mazda

Mazda heeft de garantietermijn van nieuwe Mazda's verdubbeld. Je krijgt nu namelijk 6 jaar fabrieksgarantie bij aanschaf van een nieuwe Mazda, tot 150.000 kilometer. 

De garantie is gekoppeld aan de auto en overdraagbaar aan de volgende eigenaar. Ga je voor een MX-30? Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Image
Mazda CX-5 populairste trekauto

Mazda CX-5 blijft de populairste caravantrekker

De meest populaire caravantrekker van Nederland is voor het vijfde opeenvolgende jaar de Mazda CX-5, zo blijkt uit het grote ACSI FreeLife Magazine Trekauto-onderzoek  dat sinds 2018 elk jaar wordt gehouden. Volgens het onderzoek over het jaar 2022 is 8,4% van alle trekauto’s in Nederland een Mazda CX-5. Sinds 1965 is ACSI campingspecialist in Europa en onder bijna 5.000 respondenten heeft ACSI het onderzoek uitgevoerd.