Over autobedrijf Knoop

Historie van ons familiebedrijf

Knoop is een echt familiebedrijf. En daar zijn we trots op. Graag nemen we u mee in een stukje historie.

Van Brabant naar Breukelen 

Onze geschiedenis begint bij grootvader Huibert Knoop, die in 1920 vanuit Brabant naar Breukelen verhuisde. Hij is niet de oprichter van ons bedrijf: als kantonnier bij Rijkswaterstaat controleerde hij de kwaliteit van de Rijksstraatweg tussen Maarssen en Breukelen. Het gezin kreeg drie kinderen. Zoon Bas, onze vader, opende een eigen accountantskantoor. 

Van benzinepomp tot autobedrijf

In 1968 opende de familie Hereman een Esso-servicestation aan de Karel Doormanweg in Breukelen. Automobilisten konden er ook kleine reparaties laten uitvoeren. De vijftienjarige Arie Knoop, zoon van Bas, ging vaak kijken bij het pompstation en bood zijn hulp aan. Hereman waardeerde deze enthousiaste aanpak. In 1970 rondde Arie zijn opleiding af en kwam bij Hereman in dienst. Al snel kreeg hij de leiding over technische afdeling.

Hereman breidde zijn bedrijf uit met een Mazda-showroom. In de jaren van 80 bestormde Mazda met zeer succesvolle modellen de Europese markt. De verkoop nam sterk toe.
Hans Knoop kwam ook bij het autobedrijf werken en kreeg de verantwoording over de administratie en autoverkoop. 

Overname en uitbreiding

In 1989 nam Arie het bedrijf in Breukelen over. Twee jaar later werd broer Hans mede-eigenaar. Besloten werd, om de benzine-activiteiten te stoppen, waardoor de klanten van de garage voortaan beter konden parkeren. Het klantenbestand groeide enorm en het team groeide van vier naar twaalf medewerkers. De Mazda-importeur wilde graag uitbreiden naar Maarssen. Samen met het autobedrijf van de gebroeders Roeleveld gingen Arie en Hans Knoop een traject in met de gemeente en de projectontwikkelaar. In werd 2000 begonnen met de bouw van hun autobedrijven. Het resultaat is sinds 20 jaar te bewonderen aan de Kometenweg. Aangezien de wortels van de familie Knoop in Breukelen liggen, bleef het autobedrijf in Breukelen bestaan. De vestiging in Breukelen is een universeel autobedrijf, in Maarssen is de Mazda-dealer. Op beide vestigingen is een werkplaats. 

Autobedrijf Knoop anno 2022

Arie en Hans Knoop werken nog altijd met veel plezier in het autobedrijf. En de volgende generatie heeft zich al gemeld: Jermy, zoon van Arie Knoop, werkt in Breukelen en Joery, zoon van Hans Knoop, in Maarssen. Oude en nieuwe klanten zijn zeer tevreden over ons bedrijf: jaarlijks behalen we de Star Award, een prijs die uitgereikt wordt aan de dealer die op het gebied van verkoop, service, kwaliteit en organisatie gedurende het jaar als hoogst scorende binnen de Nederlandse dealerorganisatie uit de bus komt. Lees ook de referenties van onze klanten 
 

Ik ben al tientallen jaren klant bij garage Knoop en ik ben zeer tevreden over het personeel en het goede onderhoud dat zij aan mijn auto...
Joop
Maarssen

Ons team

Maak kennis met onze collega's.

Directie

Image
Arie Knoop - Directie

Arie Knoop

Directeur
Image
Hans Knoop

Hans Knoop

Directeur

Verkoopafdeling

Image
Sam Mohamoud Ali

Sam Mohamoud Ali

Verkoop adviseur
Image
Joery Adviseur ondersteuning

Joery Knoop

Verkoop binnendienst / relatiebeheer
Image
Armin Nasseri

Armin Nasseri

Verkoop adviseur

Receptie, magazijn, werkplaats

Image
Daphne Reijmerink

Daphne Reijmerink

Receptioniste/ gastvrouw / administratie / P&O
Image
Corina Reijnders

Corina Reijnders

Receptioniste/gastvrouw
Image
Ron van Eijk

Ron van Eijk

Service adviseur
Image
Esther Spruijt

Esther Spruijt

Magazijnmedewerkster/receptioniste
Image
Frank de Bruin

Frank de Bruin

Voorman werkplaats
Image
Harm Sloesarwij

Harm Sloesarwij

Technicus
Image
Justin van der Schaft

Justin van der Schaft

Technicus
Image
Danny van de Bilt autobedrijf Knoop

Danny van de Bilt

Technicus
Image
Ben van Kas autobedrijf Knoop

Ben van Kas

Technicus
Image
Jean-Pierre Arends

Jean-Pierre Arends

Reconditioneringsspecialist

.

Bij Knoop autobedrijven staan wij voor
Behulpzaam, Betrouwbaar
Deskundig, Duidelijk
Flexibel