Image
Knoop bandenwissel

Bandenwissel regio Utrecht

Bij Knoop autobedrijven staan wij voor
Behulpzaam, Betrouwbaar
Deskundig, Duidelijk
Flexibel

Bandenwissels

Autobanden worden steeds beter. Dat blijkt ook uit de jaarlijkse ANWB-zomerbandentest: een goede zomerband is onverslaanbaar in zomerse omstandigheden. Net zoals een goede winterband dat onder winterse omstandigheden is. Zomer- en winterbanden zijn ieder in hun eigen seizoen onovertroffen op gebied van veiligheid, grip en levensduur. All season-banden scoren in alle gevallen slechter dan de specialisten en kun je dan ook zien als een compromis. Welke band past het best bij uw auto? Wij adviseren u graag! 

Winterbanden

Zodra de temperatuur onder zeven graden Celsius komt, presteren winterbanden al beter dan gewone banden. Wanneer de temperatuur omlaag gaat, wordt het rubber van een zomerband harder. Dat gaat ten koste van het grip en comfort.
Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling, waardoor ze elastisch en flexibel blijven.

Bij Autobedrijf Knoop kunt u winterbanden kopen. Onze winterbanden hebben een profiel dat is aangepast aan het afvoeren van grote hoeveelheden sneeuw en water. Deze winterbanden bieden langer grip op natte, bevroren en besneeuwde wegen. De winterband zorgt voor een betere wegligging met meer rijcomfort. De kans op aquaplanning neemt af. 

Zomerbanden

Zodra het warmer is dan zeven graden Celsius zijn zomerbanden de beste keuze, omdat het rubber van de band is afgestemd op zomerse temperaturen. Zomerbanden zijn harder en stugger dan winterbanden. Hierdoor heeft u meer grip op het wegdek en een kortere remweg.
De banden hebben brede sleuven en die zorgen voor een goede waterafvoer. Het profiel met blokken zorgt voor een groot contactoppervlak op het wegdek en dat zorgt voor meer controle over het stuur. Zomerbanden geven meer rijcomfort, dankzij een lagere geluidsproductie. 

Waar laat u de gewisselde banden?

Een stapel autobanden neemt flink wat plaats in. Heeft u geen ruimte in uw schuur of garage, dan kunt u uw zomer- of winterbanden bij ons opslaan. Tegen een kleine vergoeding zijn uw banden dan verzekerd opgeslagen op een droge en veilige plek. Na het winter- of zomerseizoen wisselen wij de banden voor u om. 

WILT U MEER INFORMATIE?

Vul onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanhef