De nieuwe Mazda CX-60 PHEV introduceert de eerste Plug-in hybride technologie van het merk in het Europese SUV-segment. Als belangrijkste model dat het merk in meer dan tien jaar op de markt heeft gebracht, vertegenwoordigt Mazda’s nieuwe topmodel alles wat het bedrijf in de afgelopen 100 jaar in zijn DNA heeft ingebouwd. Van een uitmuntend exterieur- en interieurdesign tot het meest verfijnde Japanse vakmanschap, de nieuwste innovaties op het gebied van mensgerichte technologieën en een aandrijflijn van topniveau.

Perfectie van de Jinbai-Ittai rijervaring

Mensgerichte technologieën werden opnieuw bekeken en verfijnd om de Jinba-Ittai rijervaring te perfectioneren en meer dan ooit in te spelen op de individuele behoeften van de bestuurder. Het baanbrekende Mazda Driver Personalisation System herkent de persoon op de bestuurdersstoel en past de omgeving – stoelpositie, stuurwiel, spiegels, HUD en zelfs de geluids- en klimaatregelings-instellingen – automatisch aan zijn lichaamsbouw en de persoonlijke voorkeuren aan.

De Mazda CX-60 Plug-In Hybrid vormt het hoogtepunt bij de Europese introductie van plug-in hybride modellen met een aandrijflijn die een Skyactiv-G 2.5, viercilinder benzine met directe injectie combineert met een grote, 100 kW sterke elektromotor, een volledig nieuwe 8-traps automatische transmissie en een 17,8kWh li-ion batterij met grote capaciteit.

Deze combinatie van elektromotor en benzinemotor levert een totaal systeemvermogen van 241 kW / 327 pk en een riant koppel van 500 Nm, waarmee het de krachtigste auto voor consumenten is die Mazda ooit heeft geproduceerd. De Mazda CX-60 Plug-In Hybrid levert zeer indrukwekkende prestaties en accelereert van 0-100 km/u in slechts 5,8 seconden.

Aan de andere kant levert de nieuwe Mazda CX-60 Plug-In Hybrid uitstekende milieukwalificaties. Het gecombineerde WLTP-brandstofverbruik bedraagt slechts 1,5 l/100 km, en de gecombineerde WLTP CO2-emissie bedraagt slechts 33 g/km.

Prijslijst Mazda CX-60

De CX-60 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de Prime-line, Exclusive-line en de twee uitgesproken design-uitvoeringen; Takumi en Homura. Alle uitvoeringen beschikken over airconditioning met twee zones, een centraal TFT-kleurentouchscreen van 12, 3 inch, DAB-radio, Bluetooth, draadloze AppleCarPlay en Android Auto, een navigatiesysteem en cruisecontrol. De Exclusive-Line, Takumi enHomura kunnen verder worden uitgerust met verschillende optiepakketten: Driver Assistance,Convenience & Sound, Panoramic en het Comfort-pack.

 

 

Type
Aanhef
Image
Sam Mohamoud Ali

Sam Mohamoud Ali

Verkoop adviseur