Het maximale uit 1 batterij halen

Hoe verhoogt u de actieradius van uw elektrische auto? Bij een volledig elektrische auto is in de praktijk doorgaans na 150 kilometer de stroom op. Daarna moet hij weer aan de stekker. Rijden zonder tussendoor opladen blijft daarom belangrijk. Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten om zoveel mogelijk kilometers te maken op één batterij. We zetten de tips op een rijtje voor u.

Road

Rij vloeiend

Wanneer u uw voet van het pedaal haalt, remt de auto vanzelf af en gebruikt het de energie die daarbij vrijkomt om de accu bij te laden. Vloeiend rijden vergroot de actieradius aanzienlijk. Controleer ook regelmatig de bandenspanning. Volle banden zijn niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, maar verminderen ook de weerstand op de weg en bespaart u zo energie.

Electic car display

Verminder uw snelheid

Het verschil in verbruik tussen bijvoorbeeld 120 km/u en 130 km/u is maar liefst 20%! Probeer dus liever iets langzamer te rijden. Het scheelt bijna niets in reistijd, maar wel enorm in verbruik. Bij lange stukken rijden bent u met een lagere snelheid eerder op je bestemming omdat u minder vaak hoeft te laden. Met een constante snelheid gaat de batterij langer mee.

Aircon

Vermijd energievreters

Ga bewust om met energievreters als verwarming en airconditioning. Zet de stoelverwarming aan en laat de ‘gewone’ verwarming voor wat het is. Dat is net zo warm en u bespaart flink wat energie. Een temperatuur tussen 15 en 25 graden werkt het beste. Haal daarnaast onnodige spullen uit de auto. Elk onnodig item betekent extra gewicht en een minder grote actieradius. 

Bekijk de Mazda MX-30 All Electric