Autobanden

Kies uit alle A Merken en verschillende aanbiedingen de juiste autoband. 

Goede autobanden, veilig op weg

Wist u dat 1 of de 3 verkeersongevallen wordt veroorzaakt door versleten of verkeerde banden? De juiste banden van goede kwaliteit zijn dus heel belangrijk voor een ontspannen en veilige autorit. Bij Autobedrijf Knoop helpen wij u graag bij het vervangen of repareren van uw autobanden. We maken altijd duidelijke afspraken, waardoor de reparatie nooit meer kost dan verwacht.

Autobanden vervangen of laten repareren

Onze gecertificeerde autobandspecialisten vinden het ontzettend belangrijk dat u veilig in uw auto zit. En dus moeten uw banden tiptop in orde zijn. Voor alle werkzaamheden aan uw banden kunt u bij ons terecht:

  • autobanden wisselen of oppompen;
  • autobanden repareren;
  • autobanden balanceren;
  • autobanden verwisselen. 

Nieuwe banden: altijd A-merken

Onze specialisten geven altijd een betrouwbaar advies. We bieden flexibele, betrouwbare en goedkope oplossingen voor de vervanging van uw banden. Alle A-merk banden verkopen we. Tegen een scherpe prijs. 

Autobanden wisselen of balanceren

De remweg is ontzettend belangrijk voor het voorkomen van ongevallen. Hoe beter de grip, hoe korter de remweg hoe minder ongevallen. Maar door het rijden slijten uw banden. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Zo kunnen versleten banden ervoor zorgen u slipt op een nat wegdek. 

Waarom banden wisselen?

De meeste auto’s hebben een voorwielaandrijving. Hierdoor slijten de voorbanden sneller dan de achterbanden. Na ongeveer 15.000 kilometer is het verstandig ze te vervangen. In plaats van alle banden te vervangen, wisselen onze monteurs de voorbanden om met de achterbanden. Zo kunt u weer veilig de weg op, zonder dat u in nieuwe banden moest investeren. 

Waarom banden balanceren?

Merkt u dat uw stuur langzaam heen en weer beweegt en op de snelweg zelfs trilt? Dan is het tijd om de banden te laten balanceren of wisselen.

Nieuwe banden kopen

Wanneer zijn uw autobanden echt versleten? Als u meer dan 20.000 kilometer heeft gereden wordt het tijd om uw banden te laten vervangen. U kunt ook het profiel van uw banden checken met een bandenmeter. Is de profieldiepte minder dan 1,8 millimeter, dan zijn uw banden echt aan vernieuwing toe! In beide gevallen is het goed om een afspraak te maken voor controle.

Autobanden in soorten en maten

Er zijn ontzettend veel autobanden. Van goedkope tot duurdere banden die uw auto een stuk stiller en zuiniger maken. De deskundige bandenspecialist kent ze allemaal en komt met een betrouwbaar en flexibele advies. Zi vindt u altijd de autoband die het best bij uw auto en uw rijstijl past.

Uitlijnen

Heeft uw auto de neiging om naar links of naar rechts te trekken? Dit zorgt voor snellere slijtage van de banden en is ook nog eens vervelend tijdens het rijden. Bovendien is het gevaarlijk. 

Tips van bandenspecialisten

Voorkom het 'trekken' van het stuur van uw auto op deze manieren: 

  • Laat uw auto niet te lang stil staan met de banden er nog onder.
  • Controleer regelmatig de profieldiepte. Dit kan met een profielmeter of bij ons in de werkplaats. 
  • Controleer regelmatig de bandenspanning.
  • Een sportieve rijstijl zorgt voor slijtage van de banden.
  • Ga niet sturen wanneer de auto in stilstand staat, ook niet bij het uitparkeren.

Uitlijnen van uw auto

Onze deskundige bandenspecialisten kunnen uw auto snel en betaalbaar uitlijnen. Maak snel een afspraak!