Autobanden

Kies uit alle A Merken en verschillende aanbiedingen de juiste autoband. 

Niet de versleten remmen of slechte verlichting zijn de grootste oorzaak van verkeersongelukken, maar versleten banden. Een op de drie auto-ongelukken worden veroorzaakt door versleten of verkeerde banden. De juiste banden van goede kwaliteit zijn dus erg belangrijk voor een ontspannen en veilige autorit.

De gecertificeerde autobanden specialisten van Knoop vinden het ontzettend belangrijk dat je veilig in je auto zit. Dus vandaar de duidelijke afspraken waardoor de reparatie nooit meer kost dan verwacht. Wil je je autobanden wisselen of oppompen? Dit doen de specialisten goedkoop. Zijn de autobanden toe aan een reparatie? Dan kom een deskundige specialist met betrouwbaar advies. Wil je nieuwe autobanden kopen? Dan komt een specialist met flexibele, betrouwbare en goedkope oplossingen en met de beste aanbiedingen, alle A merk banden worden hier namelijk verkocht. Wil je tot slot je autobanden balanceren? Een behulpzame specialist wil je hier graag bij helpen.

Autobanden wisselen of balanceren

De remweg is ontzettend belangrijk voor het voorkomen van ongevallen. Hoe beter de grip, hoe korter de remweg hoe minder ongevallen. Maar door het rijden slijten je banden, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Versleten banden kunnen ervoor zorgen dat je op nat wegdek weg slipt waardoor je in een spin terechtkomt. En dat wil je natuurlijk liever voorkomen!

Doordat de meeste auto’s een voorwielaandrijving hebben slijten de voorbanden sneller dan de achterbanden. In plaats van alle banden te vervangen wat prijzig is, denken onze deskundige specialisten na over een goedkope oplossing. Speciaal voor de klanten, om kosten te besparen, zetten ze bij meer dan 15.000 kilometer op de teller niet compleet nieuwe banden onder de auto, maar wisselen ze de voorbanden om met de achterbanden om er zo voor te zorgen dat jij weer veilig in de auto de weg op kunnen.

Merk je dat je stuur langzaam heen en weer beweegt en op de snelweg zelfs trilt dan is het tijd om de banden te balanceren of te wisselen.

Nieuwe banden kopen

Mochten de autobanden echt versleten zijn, zijn voor uw veiligheid nieuwe banden van belang. Je kan zelf met een bandenmeter kijken hoe de profieldiepte is. Is de profieldiepte minder dan 1,8 millimeter, dan zijn je banden verplicht aan vernieuwing toe! Of heb je meer dan 20.000 kilometer gereden? Dan is het ook goed om even langs te komen op controle.

Er zijn ontzettend veel autobanden. Van goedkope banden en aanbiedingen tot duurdere banden die je auto een stuk stiller en zuiniger maken. De deskundige banden specialist kent ze allemaal en zo kom je met zijn betrouwbare en flexibele advies tot de autoband die het best bij jou past.

Uitlijnen

Heeft de auto de neiging om naar links of naar rechts te trekken? Dit kan erg gevaarlijk zijn, het zorgt voor snellere slijtage van de banden en is ook nog eens vervelend tijdens het rijden. Gelukkig kunnen de deskundige bandenspecialist naar je bandenspanning kijken en mocht deze niet optimaal zijn kan hij hem snel en goedkoop uitlijnen.

Tips van de bandenspecialisten:

► Laat je auto niet te lang stil staan met de banden er nog onder

► Regelmatig profieldiepte controleren

► Regelmatig bandenspanning controleren

► Een sportieve rijstijl zorgt voor slijtage van de banden

► Ga niet sturen wanneer de auto in stilstand staat, ook niet bij het uitparkeren