Op kastelentour door de Utrechtse Heuvelrug 15 Jul, 2019

Mazda Must Drive

Op kastelentour door de Utrechtse Heuvelrug
De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn groene gebieden, kastelen en paleizen en hoe kan je die anders ontdekken dan samen met jouw Mazda. Deze reis neemt je mee terug naar dagen van weleer waar in de gouden eeuw zoveel edellieden woonden dat de kastelen als paddenstoelen uit de grond schoten. Het overblijfsel van die tijd is gelukkig nog door de gehele route terug te zien, heb jij een favoriet?

Parc Broekhuizen

We beginnen onze tocht bij Parc Broekhuizen. Dit prachtige boutique hotel is een van de vele landhuizen in dit gebied. Vanaf hier rijden we de bospaden op richting Kasteel Amerongen.

Kasteel Amerongen is open voor bezoek en organiseert vaak evenementen, neem zeker een momentje om een kijkje te nemen in de kasteeltuin die tot in de puntjes verzorgd is.

Koninklijke historie

We vervolgen onze route langs landgoed Maarsbergen naar de Pyramide van Austerlitz. Hier gebouwd als cadeau voor Napoleon en tegenwoordig in gebruik als attractie. Hierna rijden we langs vliegbasis Soesterberg, paleis Soestdijk en Hoge Vuursche voordat we aanbelanden bij het enige kasteel op de route waar nog echt een lid van het koninklijk huis woont: Kasteel Drakensteyn. Dit kasteel is al enige tijd eigendom van prinses Beatrix en nadat ze de kroon overgaf aan haar zoon is ze weer op Drakensteyn gaan wonen.

Slot Zeist

De route vervolgt zich door Zeist heen naar het Slot Zeist. Dit iconische slot is gebouwd in de 17e eeuw door Willem Adriaan, kleinzoon van Prins Maurits. Dit Slot was een vervallen middeleeuws kasteel wat Willem Adriaan voor ƒ 5.000,- (ruim € 2.200,-) heeft gekocht van de Staten van Utrecht wat hem de titel Heer van Zeist opleverde.

Mazda MX-5 aanbieding

Schaf nog deze zomer een Mazda MX-5 aan en ontvang een volledig verzorgd weekend voor twee op Parc Broekhuizen. Geniet van deze Mazda Must Drive als ultieme eerste rit.

Bekijk de actie

De route

Routepunten:

  • Parc Broekhuizen
  • Kasteel Amerongen
  • Landgoed Maarsbergen
  • Piramide van Austerlitz
  • Paleis Soestdijk
  • Kasteel Drakensteyn
  • Slot Zeist
  • Kasteel Hindersteyn
  • Parc Broekhuizen – einde –

 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website